E-mountainbike verzekeren: hier moet u op letten

Net zoals een mountainbike in veel opzichten niet te vergelijken is met een gewone fiets, is een e-mountainbike heel anders dan een gewone e-bike. Mede daardoor kunnen er ook verschillen zijn in de premie en voorwaarden van uw fietsverzekering.

2 sportieve mensen op hun e-mountainbike in de bergen
Nieuws
Datum: 26-10-2023

Dat komt onder andere door de aanschafprijs. Instapmodellen van gewone e-bikes zijn er al vanaf zo'n € 1.000, maar voor een e-mountainbike betaalt u minimaal het dubbele. En dat werkt natuurlijk door in de premie van de verzekering.

Strenge eisen

Mede vanwege die hogere prijs stellen veel verzekeraars strenge eisen aan de sloten van een e-mountainbike. Zo moet u bij een fiets zonder beugelslot altijd gebruik maken van een ART-gekeurd kabelslot én uw tweewieler vastzetten aan 'de wereld', bijvoorbeeld een hek of een lantaarnpaal.

Soms zijn twee sloten verplicht, soms moet u de fiets in een afgesloten ruimte stallen om verzekerd te zijn. Een andere voorwaarde kan zijn dat u de fiets niet zichtbaar in of op de auto achterlaat.

Eigen risico

Ook voor het eigen risico bij diefstal of schade kunnen andere regels gelden dan bij een verzekering voor een reguliere fiets of e-bike. Daarnaast zijn er vaak bepalingen over welke schade wel of niet is gedekt.

Geef uw wensen aan ons door

De kleine lettertjes zijn bij het afsluiten van een e-mountainbike-verzekering dus belangrijk. Als uw verzekeringsexpert helpen wij u graag om de best passende verzekering voor uw e-mountainbike te vinden. Het enige wat u hoeft te doen, is uw wensen en eisen aan ons doorgeven.

Andere fietsen

Wat voor e-mountainbikes geldt, kan ook van toepassing zijn voor andere bijzondere fietsen zoals ATB's en racefietsen. Uiteraard kunnen we u ook helpen om door zo'n tweewieler een goede verzekering te selecteren. Neem dus gerust even contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.